Brzina agilnost i eksplozivnost (SAQ)

BRZINA

Brzina se smatra odlučujućom karakteristikom sportista u mnogim sportovima. Brzina predstavlja važan deo strategije vodjenja sportske borbe u mnogim sportovima. Sposobnost brzog pomeranja položaja iz tačke A u tačku B omogućava sportisti da se postavi u odgovarajući položaj za izvođenje elementa tehnike ili mu obezbeđuje veliku prednost na takmičenju.

AGILNOST

Sposobnost brzog zaustavljanja i promene pravca očigledan je primer fizičke karakteristike koja obezbeđuje pretvaranje klasične brzine u specifičnu brzinu u skoro svim sportovima. Agilnost je fenomen celokupnog tela koji je specifičan za određene sportske veštine. Za neke sportove potrebna je sposobnost kretanja sa rekvizitom. Stoga trening agilnosti korišćenjem sportskog rekvizita može biti izuzetno značajan činilac za njen optimalan uticaj na sportsko dostignuće.

EKSPLOZIVNOST

Ovo područje podrazumeva: vreme reakcije, brzinu (brzina trcanja) i sposobnost ubrzanja (startna brzina). Vreme koje je sportisti potrebno da reaguje na nadražaj, može u praksi značiti razliku između pobede i poraza. Vreme reakcije na jednostavne ili složene situacije je stalno prisutno u sportu, i predstavlja odlučujući faktor u većini sportova (golman u rukometu i fudbalu, tenis itd.) i može se adekvatnim treningom poboljšati. Brzinu trčanja možemo povećati povećanjem frekvencije koraka, što postižemo bržom tj. eksplozivnijom promenom nogu. Startna brzina je sposobnost koja je od velikog stepena važnosti u mnogim sportovima (fudbal, rukomet, košarka, tenis itd.) gde sportista mora razviti što veće ubrzanje tela u što kraćem vremenu.

Cenovnik

Sto se tiče paketa sve je na mesečnom nivou i neograničeno Muška članarina-3000.00 Ženska Članarina-2700.00 Poludnevna članarina -2500.00 Dnevni trening-400.00 Personalni treninzi: 1 trening-10e 12 treninga-100e

Popusti

Radno vreme

Ponedeljak-Subota 07.00-22.00 Nedelja 10.00-20.00 Vas Ozzy

Besplatan probni trning u teretani Ozzy Gym
Još vesti >>
 
 
  • Pratite nas na:
  • Facebook Twitter Twitter
  • Novi Sad, Somborski bulevar 8 - Tel. 060/328-99-52
    Ozzy Gym 2012.
  • powered by Radinaradionica