Početak vežbanja u teretani

Ako ste odlučili da počnete da trenirate,doneli ste pravu odluku!

Vežbanje nosi puno pozitivnih stvari.Ne samo da utiče na fizički izgled , već sto je najbitnije utiče na zdravlje, jača imunitet, povećava kondiciju, pozitivno utiče na rad srca, usporava starenje i oslobadja stres.Na početku je veoma bitno da postavite sebi cilj i pokušate da date maksimum u ostvarenju tog cilja.Potrebno je odabrati sredstva kojim ćete doći do njega, potrebno je odabrati plan treninga.

Zagrevanje-

Nemojte zaboraviti da je zagrevanje jako bitno na početku samog vežbanja, ono uvodi organizam u sam proces vežbanja, sprečava povrede, ubrzava cirkulaciju i jednostavno priprema mišiće za predstojeću aktivnost.

 

Izvodite vežbu pravilno!

Smanjujemo rizik od povreda i povećava se efekat vežbe, jer je samim tim stimulacija mišića jača.

 

Pravilno disanje-

Treba obratiti pažnju na pravilno disanje,a prvenstveno treba znati da se svaka vežba sastoji iz dva pokreta:pozitivnog i negativnog.Izdisaj se vrši pri kraju pozitivnog pokreta, a udisaj pri kraju negativnog pokreta.Pozitivan pokret je dizanje tereta, a negativan je spuštanje tereta.

 

Oporavak-

Mišićni oporavak je bitan koliko i sam trening.Veoma je važno da se mišić odmori da bi se postigao neki efekat da ne bi došlo do pretreniranosti.Znači obratiti pažnju na san i isto tako na periodični odmor tokom nedelje.

 

Bitno je da budete uporni i strpljivi i da vam trening postane navika a ne obaveza!

Komentari:


Ostavite komentar


Cenovnik

Sto se tiče paketa sve je na mesečnom nivou i neograničeno Muška članarina-3000.00 Ženska Članarina-2700.00 Poludnevna članarina -2500.00 Dnevni trening-400.00 Personalni treninzi: 1 trening-10e 12 treninga-100e

Popusti

Radno vreme

Ponedeljak-Subota 07.00-22.00 Nedelja 10.00-20.00 Vas Ozzy

Besplatan probni trning u teretani Ozzy Gym
Još vesti >>
 
 
  • Pratite nas na:
  • Facebook Twitter Twitter
  • Novi Sad, Somborski bulevar 8 - Tel. 060/328-99-52
    Ozzy Gym 2012.
  • powered by Radinaradionica